Hit Enter to search or Esc key to close

Mljet

Mljet

Thumbnail

Nacionalni park Mljet NACIONALNI PARK MLJET
S ovim uzbudljivim cjelodnevnim izletom ćemo vas odvesti na otok Mljet. Jeste li čuli za Odiseja, mitskom grčkom junaku i kralju Itake?

Prema jednoj od mnogih legendi, Odisej je doživio brodolom na otoku Mljetu i skrijo se u spilju u koju ga je namamila nimfa Kalipso gdje je postao njezin talac …Na ovom izletu posjetiti ćemo poznatu Odisejevu špilju i plažu Lemuni gdje je sveti Pavao apostol takđer doživio brodolom!

Danas je otok Mljet šumovit raj i nacionalni park s čudesnim morskim jezerima. Još jedno prirodno čudo je mali otok u morskim jezerima gdje se smjestio benediktinski samostan svete Marije sagrađen u 12. stoljeću. Zatim ćemo posjetiti poznatu Odisejevu špilju. Ovdje ćemo također plivati i istražiti jednu od starih legendi o Odiseju. Nešto kasnije ćemo proći mjesto Soline, uživati u njegovoj panorami i uploviti more jezera i Nacionalnog parka Mljet.

Naša slijedeća stanica je selo Polače. Ovdje ćemo napustiti brod i imati slobodno vrijeme za posjet morskih jezera i benediktinskog samostana svete Marije. Nakon povratka u Polače ćemo ručati. Naš izlet se nastavlja prema tajnom nalazištu amfora i rimske olupine. Ovdje ćemo roniti, plivati i uživati u ovom jedinstvenom iskustvu. Priča o Odiseju i nimfi Calipso, apostolu Pavlu, benediktincima i sredozemnoj medvjedici, to su samo neke od mnogih legendi utkanih u povijest otoka Mljeta …

Pridružite nam se u istraživanju ovog čudesnog otoka, njegovih ljepota i legendi.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *