Hit Enter to search or Esc key to close

NACIONALNI PARK MLJET

NACIONALNI PARK MLJET

Thumbnail

Nacionalni park MljetS ovim uzbudljivim cjelodnevnim izletom ćemo vas odvesti na otok Mljet. Jeste li čuli za Odiseja, mitskom grčkom junaku i kralju Itake? Prema jednoj od mnogih legendi, Odisej je doživio brodolom na otoku Mljetu i skrijo se u spilju u koju ga je namamila nimfa Kalipso gdje je postao njezin talac …

Na ovom izletu posjetiti ćemo poznatu Odisejevu špilju i plažu Lemuni gdje je sveti Pavao apostol takđer doživio brodolom!

Danas je otok Mljet šumovit raj i nacionalni park s čudesnim morskim jezerima. Još jedno prirodno čudo je mali otok u morskim jezerima gdje se smjestio benediktinski samostan svete Marije sagrađen u 12. stoljeću.

Zatim ćemo posjetiti poznatu Odisejevu špilju. Ovdje ćemo također plivati i istražiti jednu od starih legendi o Odiseju. Nešto kasnije ćemo proći mjesto Soline, uživati u njegovoj panorami i uploviti more jezera i Nacionalnog parka Mljet. Naša slijedeća stanica je selo Polače. Ovdje ćemo napustiti brod i imati slobodno vrijeme za posjet morskih jezera i benediktinskog samostana svete Marije. Nakon povratka u Polače ćemo ručati.

Naš izlet se nastavlja prema tajnom nalazištu amfora i rimske olupine. Ovdje ćemo roniti, plivati i uživati u ovom jedinstvenom iskustvu. Priča o Odiseju i nimfi Calipso, apostolu Pavlu, benediktincima i sredozemnoj medvjedici, to su samo neke od mnogih legendi utkanih u povijest otoka Mljeta …

Pridružite nam se u istraživanju ovog čudesnog otoka, njegovih ljepota i legendi .

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *