Hit Enter to search or Esc key to close

DELTA NERETVE – FOTOSAFARI

DELTA NERETVE – FOTOSAFARI

Thumbnail

Delta Neretve - fotosafariSvim našim gostima nudimo nezaboravan doživljaj – Fotosafari Delta rijeke Neretve. Provezite se u lađi, tradicionalnom neretvanskom plovilu, kroz stotine kanala i zavirite u netaknuto srce neretvanske močvare. Prođite mjesta kojima su nekada plovili Grci, Iliri, Rimljani, a neretvanski gusari započinjali napade na neprijateljske galije.

Na izlazu iz jezera Kuti nalazi se dodatni sadržaj naše ugostiteljske ponude, naša Neretvanska kuća, do koje se može doći samo vodenim putem. Tu ćete, izvan civilizacijske vreve, doživjeti trenutke koje su poznavali samo naši stari koji su itekako znali iskoristiti sve prirodne blagodati kojima su bili okruženi.Narona

Degustiranje neretvanskih specija-liteta pripremljenih na tradicionalan način u izvornom ambijentu nezaboravan je doživljaj. Tijekom ljeta gosti se mogu osvježiti u jezeru.

U sklopu izleta organiziramo posjet Ornitološkoj zbirci u Metkoviću koja je jedinstvena po tome da su sve izložene ptice ulovljene na području delte Neretve. Zbirka sadržava preko 340 preparata 230 primjeraka različitih ptičjih vrsta. Iako je delta Neretve sačuvala više ptičjih rezervata, neke od ptica mogu se još vidjeti samo u Zbirci.

Ornitološka zbirka MetkovićUz Ornitološku zbirku vodimo vas i na arheološki lokalitet antičke Narone u Vidu. Narona je bila drugi po veličini rimski grad na istočnoj obali Jadrana u dodiru sa grčkom i ilirskom kulturom. Arheolozi su 1996. na mjestu Foruma pronašli šesnaest carskih skulptura koje trenutno putuju svijetom po izložbama dok se ne završi gradnja muzeja. Naročito je dojmljiva priča o tome kako su kipu carice Livije napokon spojeni glava i tijelo.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *