Hit Enter to search or Esc key to close

DUBROVNIK BISER JADRANA

DUBROVNIK BISER JADRANA

Thumbnail

OD 1979 godine grad je pod zaštitom UNESCO-a.Dubrovnik biser turizma

Želite li upoznati glavne znamenitosti Dubrovnika? Ova jednodnevna tura vam daje jedinstvenu priliku da istražite zadivljujuću arhitekturu i povijest ovoga svjetskog poznatog Grada.

Postanite svjedoci bogate povijesti Dubrovnika i otkrijte njegove veličanstvene građevine, palače i blaga u pratnji naših iskusnih vodiča, koji će vas zabavljati uz zanimljive detalje i priče… Na ovoj zanimljivoj turi bit će vam predstavljene sve glavne znamenitosti u staroj gradskoj jezgri Dubrovnika.

Počinjemo kod Onofrijeve fontane, koja je stoljećima bila opskrba svježe pitke vode u Dubrovniku, naš put nas dalje vodi u staru gradsku luku koja je bila ključ pomorskog i trgovačkog uspjeha Dubrovnika.

Usput ćemo obići i veličanstveni franjevački i dominikanski samostan, kao i vino čija se starost procjenjuje na više od 100 godina. Dok smo u staroj luci, upoznat ćete se s legendama o poznatoj karanteni i obližnjim tvrđavama Sv. Luke i Sv. Ivana.

Priče i legende o crkvi Sv. Vlaha sveca zaštitnika Dubrovnika, katedrali, u Kneževom dvoru, Palači Sponza, Orlandovom stupu će Vam dati bolji uvid u povijest Dubrovnika a lakše ćete razumjeti i dalje istražiti slojevitu prošlost Dubrovnika.

U samo jedan sat bit ćete upoznati sa najljepšim trenutcima dubrovačke povijesti i obići najzanimljivije kulturne spomenike Dubrovnika.

Lokrum POSJET OTOKU LOKRUM:

OTOK LOKRUM: prvi put se spominje 1023.godine kao mjesto utemeljenja benediktinske opatije i samostana. Prema legendi je je baš na Lokrumu spas od brodoloma našao Richard Lavljeg Srca,vraćajući se 1192. godine s križarskog pohoda iz Palestine…..

Iz gradske luke brodicom za svega deset minuta ,stižete na Lokrum omiljeno izletište u blizini grada,kojeg još zovu i otokom zaljubljenih.

U povratku za NEUM posjetit ćemo mjesto TRSTENO. TrstenoNajvažnija atrakcija ovog malog mjesta je ARBORETUM, jedini arboretum na hrvatskoj jadranskoj obali poznat po zbirci sredozemnih i egzotičnih vrsta biljaka.

U mjestu se nalaze dva gigantska Platana stara preko 400 godina koja su najveća te vrste u Europi…

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *